Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede is één van de gemeentes die kerkelijk bij Driebergen -Rijsenburg horen. De gemeenteleden die daar wonen rijden in ongeveer 15 min. naar de kerk.

 

Wijk bij Duurstede is een mooi middeleeuwse vestiging stadje. En ligt aan de Kruising van het Amsterdam-Rijnkanaal met de Lek en de Kromme Rijn. Romeinen ,Vikingen en Bisschoppen hebben duidelijk hun stempel gedrukt op dit prachtige plaatsje. De Geschiedenis van Wijk Bij Duurstede gaat ver terug. Omstreeks 700 werd hier de eerste nederzetting met de naam Dorestad gesticht. In 1300 kreeg het Stadsrechten. De gemeente bestaat uit 18.376 inwoners en is op 1 Jan 1996 samengevoegd met de gemeente Cothen en Langbroek.

 

Ook heeft de gemeente vanuit toeristisch oogpunt veel te bieden. B.v. Kastelen, Molens, Landgoederen en monumentale boerderijen, Fietsroutes, dijken, de haven en natuurlijk de Pittoreske en authentieke dorpjes.

In Wijk bij Duurstede zijn vele voorzieningen die er voor zorgen dat het goed toeven is in de stad. Zo bevinden zich in de binnenstad allerlei winkels, restaurantjes en gezellige terrassen. Ook tijdens een fietstochtje bij de boer een lekker bakkie koffie of thee met natuurlijk wat lekkers nuttigen. Daarnaast heeft Wijk bij Duurstede in de Wijken De Heul en De Horden twee kleine Winkelcentra.

 

 

Wijk bij Duurstede ligt 16 km van de snelweg A12 . Busverbindingen zijn naar Utrecht en Amersfoort. En een veerdienst richting Tiel. De gemeente heeft veel soorten basisscholen en één openchristelijke voortgezet onderwijs. Op sportgebied kan je veel kanten op. Welkom in Wijk bij Duurstede.